V neděli 13.8.2017 v 17:00 jsme zahájili sezonu 2017/2018 ve skupině A SPORT INVEST I.A třídy utkáním s týmem FC 05 Zavidov. Trenér Miloš Nepivoda měl před utkáním jen krátkou rozmluvu a s mohutným potleskem jsme vyběhli na rozcvičku. Návštěva přesáhla 200 platících diváků a tak jsme věděli, že uděláme vše pro to, abychom je nezklamali a předvedli líbivý fotbal. Za jejich podporu jim patří velký dík!!!

No a od začátku bylo vidět, že líbivý fotbal vskutku uvidíme. Nutno říci, že až na pasáže, kdy jsme zbrklou rozehrávkou soupeři dávali více prostoru ke kombinaci, jsme po celý zápas hru kontrolovali téměř profesorsky. Zadní čtyřka ve složení Tomáš Macek, Ondra Slačík, Petr Jendruščák a Kuba Molnár bez problémů kombinovala s brankářem Lukášem Molnárem a nebo se sbíhajícími Danem Huňou, Karolem Partikou a Matějem Štochlem. A pokud to nešlo kombinačně po zemi, tak se dařilo dlouhými nákopy nacházet rychlá křídla Jenyho Císaře s Filipem Ježkem a nebo Jirku Ivaníka.

Hodně pozitivní byl variabilní systém náběhů do vápna při standardních situacích, který vedl k první šanci, kdy po rohové kopu Matěj Štochl hlavou minul horní roh branky soupeře. Varování zjevně nestačilo a první gól dal po rohovém kopu Petra Jendruščáka ve 25. minutě hlavou Matěj Štochl, který si seběhl na první tyč – 1:0!!! Jen o dvě minuty později utekl po levé straně Jirka Ivaník a nadýchaným zpětným centrem našel na velkém vápně číhajícího Karola Partiku, který se z voleje nádherně trefil k pravé tyči – 2:0!!! Do konce půle jsme měli ještě pár šancí na zvýšení skóre, ale ani Jeny Císař ani Matěj Štochl neuspěli.

Do druhé půle jsme vyběhli v nezměněné sestavě a stále bylo znát, že jsme ve velké pohodě. Do zakončení se soupeř moc nedostával a pokud už ano, narážel na jistého Lukáše Molnára. Rozhodčí řídil zápas zkušeně a až na situaci, kdy byl Matěj Štochl jasně faulován ve vápně soupeře, si vedl dobře. Poslední branku utkání vstřelil v 50. minutě po úniku po pravé straně Filip Ježek a uzavřel tak na konečných 3:0!!! Upřímně je škoda, že jsme nedokázali vstřelit branek více. Jirka Ivaník měl po skvělém centru za obranu 100% šanci, ale zvolil kličku na svou slabší stranu a poté ve skluzu minul. Naprosto stejnou situaci o pár minut později už si gólman hostí pohlídal a včasným vyběhnutím šanci zmařil.

Zkrátka ten, kdo si v tomto letním nedělním odpoledni našel cestu na hřiště Tochovic, zažil skvělý fotbalový zážitek. Historicky první utkání v 1.A třídě se domácím zdařilo na výbornou a solidním výkonem potvrdili slova prezidenta klubu Ládi Černého, že nemíní v soutěži hrát druhé housle.

 

SK TochoviceFC 05 Zavidov 3:0 (2:0)

25′ M. Štochl, 27′ K. Partika, 50′ F. Ježek

SK Tochovice: Molnár Lukáš – Macek Tomáš, Jendruščák Petr, Slačík Ondřej, Molnár Jakub – Ježek Filip (81′ Brychta Tomáš), Partika Karol, Huňa Daniel [K], Císař Jan (73′ Janát Pavel) – Štochl Matěj, Ivaník Jiří (81′ Havrlík David)

FC 05 Zavidov: Kraus Aleš, Korčák Tomáš, Devera Daniel (46′ Knor Jakub), Šíma Pavel, Koch Tomáš, Žďánský Dominik, Štiller Daniel, Čech Petr (66′ Vitner Patrik),  Dvořák Milan, Klouček Josef, Beneš Vladimír [K]

Sekce: Aktuálně

Přidat komentář