SPORT INVEST I.A třída skupina A – 7.9.2019

SK Tochovice – FK Olympia Zdice 6:1 (2:1)

Branky: 18´a 46´ Ivaník J., 16´ Vašek, 54´ Čížek, 62´ Jendruščák z PK, 76´ Pazderník – 42´ Růžička

Rozhodčí: Mboussa – Budař, Vyhnal, delegát Kabyl

ŽK: 2:4

Sestava SK Tochovice: Beran – Čížek, Ivaník, Jendruščák, Benda (67´ Molnár) – Vavruška (58´ Partika) Balík (75´ Slačík), Pazderník – Vašek, Ivaník J., Matějka (58´ Bažant)

„ Druhé domácí utkání nás zastihlo ve velké herní pohodě a hostům nedali naši hráči žádnou šanci. Prvních deset minut se soupeři oťukávali a hosté ukazovali, že zlobit umí. Poté se však na hřišti začalo doslova blýskat. Nejprve Vašek dvakrát ukázal svému strážci, že dnešní zápas bude s ním mít těžký a potřetí už zahřmělo. Velká aktivita strhla celou obrannou čtyřku soupeře doleva a Jendruščák si pasem vybral vpravo osamoceného Vaška. Tomu chtěl brankář zabránit v šanci včasným vyběhnutím, ale Vašek jej předběhl a do prázdné nás poslal do vedení 1:0. aktivita našich hráčů neustávala a přicházeli další šance. Po kombinaci středem vyslal kolmici mezi obránce Vavruška na J. Ivaníka a bylo to 2:0. Poté si do akce J. Ivaník narážečkou přizval bratra Pavla a jejich kombinace měla úspěch, ale bez gólové tečky. J. Ivaník trefil pouze tyč a hosté dýchali. Následovali akce po lajnách a Matějka s Vaškem podpořeni rychlonohými středovými hráči doslova drtili hosty. Bohužel jsme netrefili dvakrát prázdnou branku a střely Pazderníka s Vavruškou neměly patřičnou přesnost. Ani Jendruščák netrefil přesně slibný trestňák. Když už se zdálo, že do kabin půjdeme se slibným náskokem, vyrobili jsme chybu a hosté ji po rychlém kontru potrestali. P. Ivaník skluzem již na střelu Růžičky nedosáhl a srazil si ji do naší sítě 2:1. O poločasové přestávce bylo na mužstvu cítit odhodlání utkání převzít do své moci a kapitán ihned po rozehrávce druhé půle hostů vše splnil. Následoval míč směřující přihrávkami až k brankáři a ten měl situaci už velmi těžkou a trefil našeho kapitána a vedli jsme 3:1. Důležitý moment, protože naši hráči totálně ovládli hřiště a padaly góly. Nejprve Pazderník s Vavruškou kombinovali a druhý jmenovaný střílel tváří v tvář podél padajícího brankáře. Ten sice jeho střelu ještě vystihl, ale aktivní Čížek skvěle doplnil útočníky a byl připravený míč do branky dopravit 4:1. nedlouho poté se mohl znovu blýsknout Vašek, ale tentokrát netrefil ve vyložené pozici. Následující útok vedený Bažantem s Partikou opět skóre měnil. Partika pronikl do vápna a tam jej nekompromisně skosil hostující obránce. Penaltu si postavil Jendruščák a nemýlil se 5:1. S hosty to vypadalo zle a naši hráči předváděli divákům velmi povedenou podívanou. Čížek znovu střílel, ale tentokrát vedle. Pazderník jej následoval, ale za chvíli si vynahradil předchozí nezdar. Po odraženém rohovém kopu si nachystal míč na vápně a po omrknutí situace uklidil míč pošesté do sítě hostů 6:1. Až do konce nenechali naši hráči nic náhodě a utkání měli pod kontrolou. Zaslouženě si vyslechli potlesk našich skvělých diváků a mohli jsme společně oslavit další tři body do tabulky.
Soupeř měl za sebou domácí těžké utkání s Rakovníkem a pohárové utkání v Rožmitále. Tušili jsme, že se mu nebude chtít tolik do pohybu. Naším cílem právě bylo, nutit soupeře a vysát z něho zbytky sil, což se našim hráčům povedlo a utkání ovládli. Poté se projevila větší kvalita v zakončení a zaslouženě zůstali body doma.
Příští týden je opět pohárový pro nás a představíme se ve středu od 17h na domácím hřišti, kde přivítáme Jawu Divišov hrající A třídu ve druhé skupině. Poté jedeme na horkou půdu ambiciózního celku Chlumce, který zatím působí velmi zdatně, přestože je nováček soutěže. “

Marek Zárybnický – trenér SK Tochovice
Sekce: Aktuálně

Přidat komentář