I ve 2. kole FITPARTNER GATRO 1.B třídy se představilo naše A-mužstvo na hřišti soupeře. Tentokrát na hřiště Komárova. Výsledky Komárova v přípravě a informace z našeho scoutingu slibovaly zajímavý zápas, což se nakonec ukázalo býti pravdou.

FK Komárov – TJ Tochovice 2:2 (2:0), 4:3 na pen.

Branky: 15´ Pergl, 35´ Pužík z pen. – 47´Huňa, 72´ Černý

Sestava Komárova: Grunt David – Budínský, Grunt Adam, Pužík, Komínek – Kolář, Štěpnička, Hlavatý (76´ Zeman), Pergl – Srp, Vodička (58´ Hausner).

Sestava Tochovic: Molnár Lukáš (89´Karas) – Molnár Jakub, Ivaník P., Lantora, Havrlík (45´ Slačík) – Janát, Huňa, Partika, Krotký (45´ Kuba, 50´ Ivaník J.) – Jendruščák, Černý

Do utkání jsme nastoupili s několika změnami oproti minulému týdnu, kdy se na pravé straně obrany objevila nová akvizice Jakub Molnár, od kterého si fanoušci v Tochovicích mohou slibovat důraz a agresivitu a neutuchající snahu podporovat ofenzivní akce. Do základu se pak vešla i legenda tochovického fotbalu Láďa Černý.

Do prvního poločasu jsme, jak už bývá naším zvykem, vstoupili vlažně a první poločas byl v režii domácího týmu, byť jsme to byli my, kdo si připsal do statistik první šanci utkání. Hned ve 3. min. jsme z volného přímého kopu trefili břevno, míč poté kopíroval brankovou čáru, otřel se o pravou tyč a bohužel skončil mimo branku.Zápas nabízel pěknou podívanou, šance byli k vidění na obou stranách. V 15.min. se dostali domácí do vedení. Kolář dostal dlouhý míč po lajně, odcentroval, míč proletěl naším vápnem až na úplně osamoceného Pergla a ten uklidil míč po zemi do protipohybu Molnára přesně k levé tyči. Domácí vedli – 1:0. Ve 35. min. byl v pokutovém území faulován domácí útočník Srp, tento přestupek viděl asistent rozhodčího a jím signalizovaný faul byl poté odpískán hlavním rozhodčím. Pokutový kop bezpečně proměnil Pužík a zvýšil vedení domácích – 2:0. První poločas také tímto výsledkem skončil.

Druhý poločas byl z naší strany diametrálně odlišný, převzali jsme otěže zápasu do svých rukou a v podstatě domácí nepostili z jejich poloviny. Náš tlak jsme nakonec dokázali proměnit ve 2 branky. Vše začalo asi asi životní pětiminutovkou další nové akvizice v tochovickém dresu – střídajícího Pavla Kuby. Ten si ve 47. min. vzal na polovině hřiště míč a dokázal s ním po levé straně projít až do vápna, kde dokázal naservírovat pocukrovanou přihrávku na volného Huňu a ten už neměl problém zakončit – 2:1. Bohužel hned v 50. min. si v důrazném souboji poranil koleno a po obdržení žluté karty musel střídat. Pavel s největší pravděpodobností přijde o celý podzim. Všichni v klubu mu přejí brzké uzdravení.

V 72. min. přišla chvíle z kategorie „Borec na konec“. Vybojovali jsme na polovině hřiště míč po chybě domácích. Míč si vzal Černý, všiml si vyběhnuvšího domácího brankáře a z půlícího kruhu ho dokázal nádherně přelobovat – 2:2. Po zbytek zápasu jsme se drželi domácí zamknuté na jejich polovině, vytvořili si několik nadějných příležitostí a mohli zápas přivést do vítězného konce. Měli jsme minimálně jednu stoprocentní šanci, kdy jeden z našich útočníků při střele do odkryté branky dokázal trefit pouze blokujícího obránce a zápas skončil asi zaslouženou remízou.

Jelikož zápas skončil v normální hrací době nerozhodně, následovaly pokutové kopy. Trenér Nepivoda se pokusil domácí překvapit, když do branky poslal na penaltový rozstřel místo Molnára náhradního gólmana Karase. Tento tah mu částečně vyšel, kdy Karas dokázal zneškodnit dvě penalty. Bohužel naši hráči pojali rozstřel spíše jako soutěž v trefování břeven a domácí si připsaly cenný bod navíc za výhru v penaltách v poměru 4:3.

Na utkání dorazila i velice slušná návštěva cca 200 diváků a měli možnost shlédnout kvalitní utkání dvou týmu, které budou jistě pomýšlet na příčky nejvyšší. V příštím týdnu se Tochovice představí poprvé v sezóně na domácím hřišti, kdy v derby přivítáme celek Březnice.

Sekce: Aktuálně

Přidat komentář