V prvním zápase nové sezóny jsme zavítali do Sedlčan, kde jsme se utkali s místní divizní rezervou. V našem týmu se představilo několik posil v čele s exligisty Huňou a Jendruščákem či univerzálem Slačíkem, který se však ještě neobjevil v základní sestavě, kdy ještě nestihl dohnat fyzickou kondici po vleklém zranění. Nedal se však čekat jednoduchý zápas, jelikož jsme se už v minulé sezóně přesvědčili, že domácí mladíci předvádí kvalitní fotbal.

 Tatran Sedlčany „B“ –  SK Tochovice   2:3 (2:1)

Branky: 14´ Lípa (pen.), 20´ Chlasták P. – 37´ Jendruščák, 67´ Huňa, 89´ Jendruščák

Sestava Tatranu Sedlčany: Hrůša  – Bartůšek, Hofman,  Pudil, Dvořák (74´ Brotánek) –  Valenta (58´ Vrbický), Chlasták M., Čejda (57´ Otradovec), Sirotek M. – Chlasták P., Lípa

Sestava Tochovic: Molnár – Ivaník P., Lantora, Havrlík – , Vítek (56´ Slačík), Huňa, Partika, Krotký (89´ Brychta), Janát (84´ Krejčí) – Ivaník J. , Jendruščák

Zápas ve velkém vedru začali lépe domácí a svou aktivitou nás dokázali zaskočit. Územní převahu domácí rezerva zúročila hned ve 13. minutě, kdy Martin Chlasták vysunul po pravé straně Lípu, ten se vřítil do vápna, zaseknul míč do středu a po nedovoleném zákroku nešťastníka J. Ivaníka následovala penalta. K té se postavil faulovaný Lípa a po levé ruce Molnára bezpečně proměnil – 1:0. Z tlaku jsme se dokázali vymanit poprvé v 17.minutě, kdy Dvořák podskočil míč, ale Jendruščák z úhlu netrefil přesně. O tři minuty později se Dvořák ukázal na druhé straně. Zatáhl míč do levého křídla, na hranici vápna zasekl a pravačkou našel nehlídaného Petra Chlastáka, který hlavou přehodil bezmocného Molnára – 2:0. Sedlčany dále pokračovali v aktivitě a my jsme hrozili zejména dlouhými balony za obranu soupeře. Po jednom takovém jsme ve 23. minutě dostali míč do sítě, asistent rozhodčího však odmával ofsajd. Ve 27. minutě bylo živo opět před naší brankou. K trestnému kopu z 25. metrů se postavil aktivní Lípa, prudkou střelu pod břevno však Molnár vyrazil na roh. V 32. minutě unikl po pravé straně Valenta, centrem hledal Petra Chlastáka, který se po kontaktu se soupeřem ocitnul na zemi. Místo penalty ale dostal pouze žlutou kartu za následné protesty. O pět minut později, kdy domácí propadli ve středu hřiště, využil zkušený Jendruščák nedůslednosti domácích obránců a z hranice vápna křižnou přízemní střelou překonal domácího gólmana a stanovil tak výsledek prvního poločasu na 2:1.

Druhý poločas začal tak jak končil první. Byli jsme aktivnější a hrálo se převážně na polovině domácích. Museli jsme si však stále dávat velký pozor zejména na nebezpečné brejky domácích do naší pootevřené obrany. Ve 49.minutě odcentroval zprava Valenta, Petr Chlasták střílel z první, ale Molnár dokázal nadvakrát zlikvidovat. V 58.minutě se středem prosmýkl domácí Bartůšek, z 20 metrů ale střílel vedle. S přibývajícím časem se náš tým stále více tlačil za vyrovnáním, kdy obrovským impulsem pro naše hráče bylo i poněkud unáhlené vykázání našeho trenéra na tribunu. V 67.minutě došlo ke kontroverznímu momentu. Zahráli jsme přetažený roh, hlavička jednoho z našich hráčů skončila na břevně a další dorážku vyrazil domácí gólman Hrůša. Dle signalizace asistenta byl ale míč za brankovou čarou. I přes velké protesty domácích byl  gól uznán – 2:2. Průběh zápasu se po gólu příliš nezměnil. Drželi jsme míč na půlce Sedlčan, Sedlčany spoléhali na rychlé protiútoky. V 72. minutě potáhl Petr Chlasták míč po vápně, Molnár střelu vyrazil jen před sebe, naštěstí byl ale u odraženého balonu dříve než domácí útočníci. V další minutě odcentroval zprava Lípa a domácí útočník akrobaticky zakončoval vedle. Hned z protiútoku jsme zahrozili a po centru zleva trefil Jendruščák z 10 metrů dobře vyběhnutého Hrůšu. V 78.minutě Bartůšek vysunul středem Lípu, který se řítil sám na Molnára, který dokázal jeho střelu špičkou kopačky vytěsnit mimo naší svatyni.  O pět minut později mohl rozhodnout Petr Chlasták, který po krásné přihrávce od Otradovce postupoval zleva sám na bránu. I tuhle šanci ale zneškodnil Molnár.  A pravidlo „nedáš dostaneš“ se k našemu štěstí potvrdilo, kdy se v 88. minutě dostal k Jendruščákovi balon za obranu, udělal kličku Hrůšovi a po kontaktu se pískala penalta. Sám postižený s přehledem proměnil – 2:3. V závěru Sedlčany vrhli všechny síly do útoku. V posledních vteřinách po faulu kopali zkrácený roh, na zadní tyči se k hlavičce protlačil Lípa, Molnár ale výborným zákrokem vyrazil nad bránu.

V zápase dvou rozdílných poločasů se nakonec misky vah přiklonily na naší stranu a dokázali jsme si z horké půdy v Sedlčanech odvézt velice cenné tři body. V dalším kole A tým zajíždí opět ven, tentokrát do Komárova.

Sekce: Aktuálně

Přidat komentář