V 7. kole FITPARTNER GATRO 1.B jsme na domácím hřišti přivítali celek  Dalekých Dušníků. V zápase nám šlo zejména o napravení reputace z minulého týdne, kdy jsme nezvládli zápas v Chlumci a také o udržení stoprocentní úspěšnosti na domácím hřišti. Po bojovném výkonu na hranici sebeobětování se nám to podařilo.

SK Tochovice – TJ Sokol Daleké Dušníky 1:0 (0:0)

Branky: 54´ Janát Pavel

ČK: 45´ Černý Ladislav

Sestava Tochovic: Lukáš Molnár – František Mourek, Karel Teska (85´Tomáš Brychta), Pavel Ivaník, Jakub Molnár – Jiří Vítek (46´ Martin Krotký), Pavel Janát, Petr Jendruščák (33´ Zdeněk Krejčí (92´ Marek Karcol)), Ondřej Slačík, Jiří Ivaník – Ladislav Černý

Sestava Dušníků: Tomáš Krása – Miloslav Borodin – Vít Račák – Ladislav Kobík (85´ Jan Drnec), Martin Nováček (73´ Jakub Sklenář), Martin Pavlík, Pavel Krása, Václav Sklenář, Miroslav Švagr, Ondřej Žáček (73´ Jakub Sklenář), Vojtěch Machač

Už před zápasem bylo jasné, že nás v zápase nečeká nic jednoduchého. Náš tým se musel potýkat s širokou marodkou, kdy kvůli zranění nemohli do utkání zasáhnout Daniel Huňa ani Karol Partika. Zranění hlavy si zřejmě přivodili i Jiří Lantora s Davidem Havrlíkem, kteří dali přednost cyklotoulkám místo mistrovského utkání. Navíc Dušníky jsou velice kvalitní soupeř, který k nám rozhodně nepřijel pouze bránit.

Začátek utkání se nesl na podmáčeném terénu ve znamení mnoha soubojů uprostřed hřiště, kdy se o každý balón vedla doslova bitva. Dušníky od začátku předváděli svou typickou hru, kdy se dlouhými balony snažili nacházet rozběhnuté útočníky. To jim přineslo také první šanci utkání, kdy se po jednom z mnoha balonů za obranu dostal sám před Molnára hostující útočník, avšak zamířil pouze do boční sítě. Jinak bylo prvních 20 minut utkání celkem nezáživných s pár závary na obou stranách.

Větší iniciativu v druhé polovině prvního poločasu nakonec převzali Dušníky a to zejména z důvodu zranění našeho dalšího hráče – Petra Jendruščáka. Od této chvíle jsme se zatáhli na vlastní půli a jali se hrozit brejky ze zabezpečené obrany. Utkání se nadále odehrávalo bez výraznějších šancí, přesto však na obou stranách vzrůstala nervozita, kdy obě strany nebyli spokojeny s výroky sudího. Nervy jsme nedokázali udržet bohužel zejména my a vše vyústilo ve zbytečné vyloučení Ládi Černého po druhé žluté kartě během pěti minut. Udělení červené karty také uzavřelo první dějství.

Druhý poločas měl jasný průběh. Dušníky obléhali domácí pokutové území a snažili se ohrožovat domácí cvatyni zejména centry z křídel a střelami ze střední vzdálenosti. Naštěstí pro nás, hostující „snajpři“ měli v sobotním deštivém počasí značně vychýlenou mušku. My jsme se soustředili na pevnou defenzivu, kterou dirigoval novic v domácí sestavě Franta Mourek a po získání balónu jsme ihned hledali na hrotu osamoceného Jirku Ivaníka.

Z jednoho takového brejku jsme se dočkali. V 54´ minutě jsme dostali míč na levé křídlo, kde se nám povedlo odcentrovat do vápna a balón našel přesně nohu Pavla „Jonyho“ Janáta, který po sprintu přes celé hřiště dokázal s klidem zakončit – 1:0. Po vstřelené brance se zápas vrátil do zajetých kolejí, Dušníky nás mačkali jako citrón, ale my jsme po vzoru Chelsea zaparkovali před našim vápnem neprostupný autobus. Statečně jsme se bránili až do poslední minuty zápasu, kdy přišla chvíle, kdy všem domácím fanouškům musela chladnout krev v žilách. Dušníky vybojovali přímý volný kop ve vzdálenosti přibližně 22 m od naší brány. Hostující hráč kroutil balón do levého horního rohu naši svatyně, ale její strážce Lukáš Molnár dokázal tygřím skokem zabránit pohromě. Následnému rohovému kopu jsme se ubránili a mohli jsme slavit hubené, ale o to cennější vítězství – 1:0.

Vítězstvím jsme se bodově dotáhli na našeho soupeře a držíme po 7 kolech sympatické 5. místo. Příští týden zavítáme v okresním derby na horkou půdu do Rožmitálu.

Sekce: Aktuálně

Přidat komentář