V 8. kole FITPARTNER GATRO 1.B třídy jsme se utkali v dalším derby s nedalekým Rožmitálem. Tabulkové postavení rozdalo před zápasem karty jasně – čekalo se vítězství hostů. Zraněními zužovaný A-tým se však oproti předpokladům soustředil na zodpovědnou defenzívu a rychlé brejky  a tato taktika nakonec přinesla kýžené ovoce.

TJ Spartak Rožmitál pod Třemšínem – SK Tochovice 1:3 (1:2)

Branky: 21´ Pavel Sedláček – 4´ Jiří Ivaník, 43´ Jiří Ivaník, 47´ Jiří Ivaník

Sestava Rožmitálu: Martin Zrno – Vojtěch Zákoucký, Pavel Sedláček, Jakub Hausleitner, Peter Varadín (51´Pavel Leitermann), Petr Mora, Ondřej Pejsar, Luboš Hofman, Jaroslav Váně, Tomáš Pecha (71´ Martin Trčka), Matěj Zákoucký

Sestava Tochovic: Lukáš Molnár – Jakub Molnár, Pavel Ivaník, Jiří Lantora, Ondřej Slačík – Martin Krotký, Pavel Janát, David Havrlík – Zdeněk Krejčí (71´Karol Partika), Jiří Ivaník, Ladislav Černý

V derby s Rožmitálem nás i přes postavení v tabulce nečekalo nic jednoduchého a díky naší marodce a očekávanému nabuzení domácích porazit rivala s nedaleké obce jsme se soustředili zejména na pevnou defenzívu. Většina našich útoků byla poté vedena dlouhým nákopem na Jirku Ivaníka, který nakonec utkání rozhodl třemi góly.

Úvodní tlak domácích jsme dokázali přečkat a v podstatě z první naší šance jsme dokázali skórovat. Po domácí ztrátě balonu na polovině hřiště prošel Jirka Ivaník až příliš snadno domácí obranou a střelou podél brankáře otevřel skóre – 0:1. Po inkasované brance domácí ještě zvýšili tlak, zatlačili nás na naší polovinu, ale dlouho si nedokázali vytvořit žádnou vyloženější šanci. Až ve 20. minutě se přízemní střelou připomněl domácí Mora. Jeho pokus však L. Molnár v tochovické brance vyrazil na roh. Po jeho rozehrání se ale na zadní tyči dostal k míči osamocený Sedláček a za přispění bránícího Havrlíka, který střelu nešťastně tečoval, vyrovnal – 1:1. Vyrovnávací branka domácí „nakopla“. Blízko vedoucí brance byl po Váněho trestňáku Hofman, ale hlavou mířil vedle. Ve 27. minutě se pak Hofman zbavil obránce, přistrčil míč Morovi, proti němuž však skvěle zasáhl Molnár. Další šanci pak deset minut nato spálil po přihrávce Matěje Zákouckého znovu Mora. Naopak Tochovice těsně před přestávkou dokázaly svou jedinou příležitost využít, když se po pocukrovaném centru J. Molnára z pravé strany hlavou prosadil Ivaník – 1:2. Tímto skóre také skončil první poločas.

Druhý poločas začal velkou šancí M. Zákouckého, který ovšem v samostatném úniku zakončil jen slabě do náruče Molnára. Krátce nato se na druhé straně podobným způsobem jako při prvním gólu trefil Ivaník a vytvořili jsme si tak dvoubrankový náskok. V 54. minutě mohl snížit střídající Pavel Leitermann, který mohl využít nedorozumění naší obrany s gólmanem Molnárem, kterého si dokázal obhodit, ale díky skvělému návratu Havrlíka nedokázal zakončit do naší odkryté svatyně. Poté domácí podržel brankář Zrno, který v šanci vychytal Krejčího a se štěstím vyrazil i následnou Ivaníkovu dorážku. Rožmitál odpověděl dvěma povedenými střelami Hausleitnera, se kterými si ale dobře chytající gólman Molnár poradil. V závěru jsme takticky drželi míč na svých kopačkách, přesto jsme mohli ještě několikrát svůj náskok zvýšit. V 70. minutě nám rozhodčí pravděpodobně odpustil po zákroku Pejsara na Ivaníka penaltu. Deset minut před koncem pak další střelu hráče zápasu Ivaníka zastavila tyč. Po konci zápasu tak na ukazateli svítilo skóre 1:3.

(zdroj: fotbal.spartakrozmital.cz)

Další tři body z venkovního hřiště a dobrý taktický výkon budeme moci potvrdit za týden na domácím hřišti, kde hostíme tým Loděnice.

 

Sekce: Aktuálně

Přidat komentář